keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Nyt on aihetta juhlaan!

Laura on käynyt postittamassa muutaman kirjeen sukulaisilleen ja entisille naapureilleen ja on jo poistumaisillaan postista, kun postineiti hihkaisee hänen peräänsä: "Odottakaa, lady Holborn, täällä on teille iso paketti! Jaksattekohan kantaa tämän itse vai pitäisikö tilata ajuri?" Laura on ihmeissään. Hän ei saa lähettäjän nimestä selvää, ja nostelee kummissaan kulmakarvojaan. "Kyllä minä jaksan. Kiitoksia paljon!" hän sanoo postineidille ja poistuu paketti kainalossaan. 


Ulos päästyään hän tutkii pakettia tarkemmin ja siinä samassa sydän tuntuu hypähtävän kurkkuun - paketti on kustantajalta, jolle hän on muutamaa viikkoa aikaisemmin lähettänyt luettavaksi ensimmäisen osan Hiiri Hyyryläisen tarinoista! Laura lähes juoksee kotiin ja avaa hengästyneenä asunnon oven. "Hiiri... hiiri... Hyyryläisen... ta-ta-tarinat... tässä ne nyt ovat!" Laura puuskuttaa ja istahtaa sohvalle posket hehkuen ja otsahiukset hikisinä. Margaret juoksee äitinsä luo ja kiipeää sohvalle halaamaan häntä. Anna pudottaa ällistyksissään keittiöpyyhkeen ja touhuaa innoissaan: "Voi miten ihana uutinen! Nyt täytyy tehdä jotain herkkua tämän juhlistamiseksi, vaikka sipulipiirakkaa? Ostinkin juuri aamulla torilta nipun kevätsipuleita." 


Laura avaa kirjapaketin. Paketissa on muutama tekijänkappale kirjasta sekä kustantajan onnittelukirje. Lauran posket hehkuvat ja silmät loistavat. "Äiti, sinä olet nyt oikea kirjailija!" Margaret toteaa hymyillen. "Niinpä kai." 

Laura huokaisee. Hänen tekisi kovasti mieli kipaista naapuriin kertomaan uutiset Johnille, mutta mies on edelleen matkoilla. Laura tajuaa yhtäkkiä ikävöivänsä naapuriaan aivan suunnattomasti. Puolison kuoleman aiheuttama tuska on vielä tuoreena mielessä eikä Lauralla ole aikoihin ollut romanttisia ajatuksia ketään miestä kohtaan, mutta Johnin ajatteleminen saa hänen sydämensä täyteen iloa ja lämpöä. Johnia parempaa ystävää hän ei olisi voinut pitkiksi talvikuukausiksi löytää. He ovat yhdessä iloinneet Johnin talokaupoista, pettyneet muutaman kustantajan lähettämiin hylkäyskirjeisiin (vasta neljäs kustantaja päätti julkaista Hiiri Hyyryläisen tarinat), nauttineet iltapäivän teehetkistä vuoroin Lauran, vuoroin Johnin luona, ja Laura on ollut Johnille tukena tämän yrittäessä selvitellä sotkuista suhdettaan Juliaan. Laura oli kovasti hämmästynyt kuullessaan, että Johnin kihlattu on Julia Gibson, Lauran edesmenneen puolison serkun käly. Laura ei Juliaa kovin hyvin tunne, tämähän on aika monta vuotta Sofia-sisartaan nuorempi, ja Laura puolestaan on Johnia muutaman vuoden vanhempi. Julia voisi melkein olla hänen oma tyttärensä! Mutta nyt John on matkoillaan eikä Lauralla ole aavistustakaan, milloin hän mahtaa palata. Laura tarttuu huokaisten kynään ja kirjoittaa yhteen kirjaan omistuskirjoituksen Johnille:

"Maailmanmatkaaja Johnille ystävältäsi Hiiri Hyyryläiseltä naapurista"

Hän päättää käydä sujauttamassa kirjan Johnin asunnon oven alta samalla kun lähtee käymään pienellä iltakävelyllä aurinkoisessa kevätillassa. 

2 kommenttia:

  1. Nyt jännittää! Miten J mahtaa suhtautua L:n yllätykseen?

    VastaaPoista
  2. Nyt jännittää! Miten J mahtaa suhtautua L:n yllätykseen?

    VastaaPoista