perjantai 14. kesäkuuta 2013

Remontin suunnittelua

John on pyytänyt morsiamensa Julian sisaren puolisoa Rolf Halbournia avukseen uuden talonsa remontin suunnitteluun. Rolfin ja Sofian kaunis talo, Villa Rose, on valmistunut juuri vähän aikaa sitten, ja nuoripari on jo ehtinyt asettua taloksi. Villa Rosen valmistuttua taloa rakentamassa olleet miehet olisivat nyt vapaita siirtymään Johnin avuksi remonttihommiin. Talon sisäseinät pitäisi hioa, pohjamaalata ja tapetoida, ulkopintojen maalaamista varten John on jo hankkinut omenanvihreää ja ruskeaa maalia. Puutarhakin vaatisi kunnostamista: osa vanhoista omenapuista on liian huonokuntoisia säästettäviksi, ja John haluaisi ryhtyä kasvattamaan myös vihanneksia joenrannan vehreillä pelloilla. 


John ja Rolf ovat viettäneet lähes puoli päivää kierrellen tiluksia ja keskustellen Johnin suunnitelmista. Kaikkien korjausten ja uudistusten toteuttaminen on kallista, mutta Johnille on kertynyt melkoiset säästöt hyvin sujuneista liiketoimista. Atlantin-takainen konepajayritys takoo säännöllistä voittoa, ja John on viime aikoina suunnitellut toiminnan laajentamista myös Englantiin. John on jo alustavasti keskustellut Rolfin kanssa yhteistyöstä yrityksen johtamisessa: John olisi toimitusjohtaja ja Rolf hänen sijaisensa. Markkina-alueena olisi Englannin lisäksi myös Manner-Eurooppa.

John nappaa käteensä pienen haravan ja alkaa rapsutella juuri istuttamansa pensaan juuria. "Mitä sinä ja Julia...?" aloittaa Rolf epäröiden. "En todellakaan tiedä", John vastaa. "Julia ei taida arvostaa maaseutuelämää. Hän on synnynnäinen suurkaupunkilainen. Rakastan häntä yli kaiken, mutta en voi pakottaa häntä muottiin, johon hän ei kertakaikkiaan sovi." John huokaa ja jatkaa mullan rapsuttelua. Rolf on hetken ihan hiljaa. "Vai niin... tietääköhän Sofia? Hän ja Julia ovat olleet todella läheisiä viime kuukausina. Julia varmaan mielellään asuisi lähellä sisartaan ja tulisi tarvittaessa auttamaan. Ja nyt kun rouva Gibsonkin on muuttanut meiltä pois..." "Kyllä minä vaimon tarvitsen jossain vaiheessa", John toteaa. "Täällä on varmasti yllin kyllin työtä. En selviä tästä kaikesta yksin."


2 kommenttia:

  1. Työtä varmasti riittää. Ja aika näyttää, miten Lauran ja Johnin ystävyyden käy. Syveneekö se? Ja muuttuuko se suuremmaksi kuin ystävyys?

    VastaaPoista
  2. Työtä varmasti riittää. Ja aika näyttää, miten Lauran ja Johnin ystävyyden käy. Syveneekö se? Ja muuttuuko se suuremmaksi kuin ystävyys?

    VastaaPoista