tiistai 3. joulukuuta 2013

Talo alkaa valmistua!

Marraskuu on vaihtunut joulukuuksi ja Lauran asunto Lundia Lanella täyttyy päivittäin ihanista jouluherkkujen tuoksuista. Anna on leipurintaidoistaan ylpeä ja kokeilee mielellään uusia reseptejä. Hän on leiponut jo monta erilaista joulukakkua sekä oman perheen herkkuhetkiä varten että Lundia Lanen naapureille joulutervehdyksiksi. Christina ja Margaret ovat viettäneet illat joulukortteja askarrellen ja kirjoitellen – kortteja on lähdössä joulupostin mukana niin vanhoille ystäville Holborn Housen naapurustoon kuin uusille kaupunkilaiskavereillekin. Holborn Housen puutarhuri Alan Robertson on luvannut tuoda kartanon mailta joulukuusen Lauran ja tyttöjen iloksi. Anna ei malttaisi millään odottaa Alanin vierailua - heidän välillään on ollut pientä vipinää jo vuosien ajan ja he ovat olleet kirjeenvaihdossakin kuluneen vuoden aikana. "Ehkä ehdimme kävelylle puistoon... voi, se olisi ihanaa! Retkieväät mukaan ja..." Anna miettii innoissaan.

Villa Victorian parveke


Johnia ei ole kiitospäivän jälkeen kaupungissa juuri näkynyt, vaan hän on vienyt kaikki kaupunkiasuntonsa tavarat ja ison kuormallisen uusia huonekaluja Villa Victoriaan. Talon ulkoseinät ovat valmiit ja sisätilojen remontointi hyvässä vauhdissa nyt kun Johnin tilaama puutavara on saatu toimitettua perille. John on itsekin tarttunut remonttihommiin ja maalannut kylpyhuoneen ikkunaseinän lemmikinsiniseksi ja makuuhuoneen erkkerin keväisen vaaleanvihreäksi. Johnin ajatukset viipyilevät Laurassa ja jatkuvasti hän huomaa miettivänsä, mitä Laura mahtaisi pitää hänen maali- ja tapettivalinnoistaan. Siitä John on aivan varma, että Laura viihtyisi Villa Victoriassa ja Lauran tyttäret myös! Alimpaan kerrokseen, keittiön viereen, mahtuisi tytöille oma huone, ja keskimmäiseen kerrokseen tulisi sali ja kirjasto.


Ruokasali
Kirjasto ja työhuone
John istuu ajatuksissaan sängylle ja miettii kulunutta vuotta. Vuoden aikana on tapahtunut paljon: muutto Englantiin, riidat Julian kanssa ja purkautunut kihlaus, talokaupat, ja vielä taloasiaakin tärkeämmäksi John kokee Lauraan tutustumisen. Kuluneiden kuukausien aikana John on tullut vakuuttuneeksi siitä, että rakastaa Lauraa ja haluaisi viettää tämän kanssa loppuelämänsä. Lauran tunteista hän ei ole ollenkaan niin varma. Tämä on englantilaiseen tyyliin pidättyväinen ja välillä hyvin varautunutkin, vaikka toisinaan saattaakin hullutella ja nauraa kikattaa kuin nuori tyttö.

Syvään huokaisten John kaataa itselleen lasin viiniä ja ryhtyy selailemaan hajamielisenä päivän sanomalehteä sekä isänsä Amerikasta tuomia talous- ja rakennusalan aikakauslehtiä. Edward on lähtenyt Skotlantiin tapaamaan sukulaisia, ja seuraavalla viikolla hänen olisi vihdoin tarkoitus matkustaa Atlantin yli takaisin omaan kotiinsa, vaikka John onkin maanitellut häntä jäämään jouluksi Englantiin. John ei kuitenkaan pysty keskittymään lehtiin vaan näkee jatkuvasti mielessään Lauran punaiset, aina siistille nutturalle kammatut hiukset, ryhdikkään olemuksen ja älykkäät silmät. "Minun on lähdettävä käymään kaupungissa, Lauran on saatava tietää mitä tunnen häntä kohtaan!" Siltä istumalta John lähtee etsimään ajuria, joka veisi hänet vielä illansuussa kaupunkiin.

****************************************************************************************************
Viime päivien aikana nukkekoti on tosiaan edistynyt huimaa vauhtia! Sain ullakkokerroksen jo valmiiksi: päällystin makuuhuoneen ja kylpyhuoneen lattiat paksuilla jäätelötikuilla ja aulatilat bambuverhosta irrotetuilla säleillä (samaa materiaalia on käytetty myös talon parvekkeen ja kuistin lattioihin). Tein ullakkokerroksen portaikkoa rajaamaan pari väliseinää kovasta pahvista. Väliseinien ja makuuhuoneen ikkunaseinän tapetointiin käytin pienikuvioisia kankaita, jotka liimasin ensin piirustuspaperille ja kiinnitin sen jälkeen Erikeeper-vesiseoksella seiniin. 

3 kommenttia:

  1. Iiik, mitä kaikkea Lundia Lanessa ja erityisesti Villa Viktoriassa nyt tapahtuukaan! Olet ollut kyllä todella ahkera viime päivät nukkiksen kanssa :) Jännityksellä jään odottamaan Johnin seuraavaa siirtoa ja Lauran reaktiota... ;)

    VastaaPoista
  2. Nyt jännittää! Nyt jännittää todella!

    VastaaPoista
  3. Nyt jännittää! Nyt jännittää todella!

    VastaaPoista