sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Annan juhlapata

Laura ja Anna olivat pakanneet Holborn Housesta muuttaessaan mukaan kartanon keittiöstä suuren padan, jota parempaa ei Annan mielestä ole olemassakaan. Pataa oli käytetty oikeastaan vain muutamia kertoja vuodessa, lähinnä silloin, kun kartanoon oli kutsuttu paljon väkeä tanssiaisiin, illallisjuhliin, kettumetsälle tai muihin tärkeisiin tilaisuuksiin. Padassa oli haudutettu milloin lammasta, milloin possua, ja jouluksi tietysti paistettu iso kalkkuna koko Holborn Housen väen jouluherkuksi. "Onhan tämä valtava pata tietysti tänne kaupunkiasuntoon ihan tarpeettoman suuri, ja ei tälle oikein täällä säilytystilaakaan ole, mutta ei tästä raaskisi luopuakaan", Anna huokailee. Samaa mieltä on Laurakin: "Jospa tämä kaupunkielämä on meille kuitenkin vain väliaikaista, ja pata pääsee joskus vielä arvoiselleen paikalle kuparipannujen, valurautapannujen ja arvokkaiden posliiniastioiden keskelle."

Pata ja kansi on leikattu Panda-vanukaspurkkien pohjista.
Anna pohtii, pitäisikö pata viedä korjattavaksi: pata tarvitsisi kunnon kädensijat, koska sitä on suuren kokonsa vuoksi aika hankala nostaa.


3 kommenttia:

  1. Ei kai Anna tarpeellista pataa pois heitä? Ehei, se pitää pitää tallessa! Ehkä tosiaan on niin, että kaupunkiasuminen on vain väliaikaista. Mutta aika sen näyttää.

    VastaaPoista
  2. Ei kai Anna tarpeellista pataa pois heitä? Ehei, se pitää pitää tallessa! Ehkä tosiaan on niin, että kaupunkiasuminen on vain väliaikaista. Mutta aika sen näyttää.

    VastaaPoista