keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Mikä neuvoksi?

Uskollinen taloudenhoitaja Anna on kovin huolissaan Laura-rouvasta. Tämä vain istuu sisällä eikä tunnu osaavan päättää, mitä ryhtyisi tekemään. Huokailee, käy läpi papereitaan, antaa Annan postitettavaksi kirjeitä tuntemattomille vastaanottajille. Hiiviskelee öisin pitkin asuntoa, katselee ikkunoista ulos ja aamuisin näyttää väsyneeltä ja kalpealta. Ruokakaan ei tunnu maistuvan. Anna haluaa hemmotella emäntäänsä tämän suosikkiherkuilla, ja on kattanut tarjottimelle valikoiman ihania juustoja nautiskeltavaksi punaviinilasillisen kera.



Lasten kanssa Laura jaksaa kyllä touhuta. Vilkas Christina on jo ehtinyt tutustua naapuruston lapsiin, mutta ujo Margaret viettää mielellään aikaa sisällä lueskellen ja Poppy-kissan kanssa leikkien. "Äiti, lukisitko meille sadun tästä kirjasta?" Margaret pyytää äidiltä, ja tietysti tämä lukee. Mutta vielä mieluummin hän kertoo lapsille itse keksimiään tarinoita, jotka ovat milloin hurjia ja mielikuvituksellisia, milloin herttaisen kotoisia. Tänään kuultiin iltasaduksi kertomus Hiiri Hyyryläisen talvesta: 

"Pikkuinen Hiiri Hyyryläinen oli viettänyt koko syksyn täydentäen ruokavarastojaan talven varalle. Oli pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä, muhkeat muruset juustoa, iso viipale leipää, hilloja, marmeladeja ja ties mitä herkkuja. Se oli valmistanut itselleen suloisen pehmeän tyynyn metsästä poimimistaan linnun untuvista ja kanervan kukkasista, peitoksi se oli taputellut paksun tukon sammalta ja patjaksi kasannut notkeita risuja..."



Viereisessä asunnossa vietetään niin ikään unettomia öitä. John Scott istuu usein iltaisin lueskelemassa kirjaa tai sanomalehteä ja miettimässä tulevaisuuttaan. Sydäntä kaihertaa onneton romanssi nuoren, tulisieluisen Julian kanssa. Julia kaipaa kiihkeää kaupunkielämää, mutta John haluaisi rauhoittua paikoilleen. Lisäksi Julia on saanut tietoonsa, että Johnilla on matkoillaan ollut suhde rikkaan amerikkalaisperijättären kanssa. John haluisi unohtaa kaikki menneisyyden virheet ja aloittaa uuden elämän jossain kaukana maaseudun rauhassa. 

2 kommenttia:

  1. Ihana tarina, innolla odotan jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä minäkin! Ja nyt kun kuulee Johnin käytöksestä, alan ymmärtää Juliaa. En minäkään moista hyväksyisi.

      Poista