sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kirjeen sulle kirjoitan...

Pakkanen paukkuu Lundia Lanella, ja Laura tyttärineen on viettänyt paljon aikaa kotosalla neljän seinän sisällä. Tyttöjen tekisi mieli päästä luistelemaan, mutta luistimet jäivät muuttotohinoissa Holborn Houseen. "Pitäisi kirjoittaa veljelle ja pyytää, että hän lähettäisi jonkun tuomaan luistimet tänne kaupunkiin", tuumailee Laura. Tuumasta toimeen!


"Tytöt, nyt olisi iltapalan aika!" huhuilee Anna. Tänään on tarjolla teetä ja lähileipomon patonkia. "Äiti, kerrothan taas Hiiri Hyyryläisestä?" anelee Margaret. "No tietysti, saatte iltapalan jälkeen kuulla lisää Hiiri Hyyryläisen talvipuuhista", lupaa Laura. "Hiiri Hyyryläinen oli ahkera pieni hiiri. Illasta toiseen se istui lämpimän takkatulen ääressä neulomassa pikkuruisia töppösiä ja tumppuja itselleen sekä kymmenille sukulaisilleen. Viiksikarvat väristen se selvitteli solmuun menneitä lankakeriään ja kävi välillä kaatamassa lisää teetä kuppiinsa. "Hatsih!!" se pärskähti. "Tulisipa jo kevät!"

Iltasatuhetken jälkeen lapset ryhtyvät iltapuuhiin ja Laura päättää kaivaa pitkästä aikaa ompelukoneen esille. "Tytöt kasvavat vauhdilla, Margaret on taas venähtänyt monta senttiä", Laura huokaa. Seinän takaa kuuluu kova yskänpuuska, joka ei ota loppuakseen. "Onkohan naapurilla kaikki hyvin?" pohtii Anna kaataessaan lisää teetä Lauralle. "On yskinyt jo monta päivää. Onko meillä vielä Holborn Housen inkivääri-timjamihunajaa, voisin käydä viemässä purkillisen yskänlääkkeeksi", ehdottaa Anna emännälleen.

Lauran ja Annan pahat aavistukset osuivat oikeaan. John on ollut kovassa yskässä ja kuumeessa jo viikon päivät, eikä hänen mielialaansa ole yhtään kohentanut Julialta saapunut kirje. "Mitä ihmettä morsiameni on Ranskassa puuhaillut, luulin hänen olevan sisarensa luona seuraamassa Villa Rosen rakennustöitä?!" ihmettelee John kuumehoureidensa keskellä.2 kommenttia:

  1. Niinpä, John. Mitähän sinä itse olet touhuillut morsiamesi selän takana?

    VastaaPoista
  2. Niinpä, John. Mitähän sinä itse olet touhuillut morsiamesi selän takana?

    VastaaPoista