maanantai 23. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!

Kulunut viikko on ollut Lauran, Margaretin ja Christinan elämässä melkoista hullunmyllyä. John olisi halunnut järjestää kunnon juhlat hänen ja Lauran kihlajaisten kunniaksi, mutta Laura vastusteli – missä he sitäpaitsi olisivat juhlineet? Holborne Housessako Lauran miesvainajan sukulaisten nurkissa? Lundia Lanen asunnon ahtaissa tiloissa? Lauran vanhempien luona Lontoossa? Vaiko keskeneräisessä Villa Victoriassa? John sai kuitenkin Lauran lupaamaan, että he järjestäisivät joskus keväämmällä hääjuhlat, joihin kutsuttaisiin kaikki sukulaiset ja ystävät.Laura on viettänyt paljon aikaa Villa Victoriassa, talossa, jonka emäntä hänestä pian tulisi. Hän on katsellut tyytyväisenä Johnin ja tämän palkkaamien työmiesten työn jälkeä: yläkerran huoneiden lattiat ovat jo valmiit ja seinien tapetoinnit ja maalaukset vaativat enää pientä viimeistelyä. Talon keskimmäisen kerroksen ruokasali ja kirjasto ovat saaneet kauniit kokolattiamatot ja upeat, koristeelliset tapetit. Alakerta sen sijaan on vielä pahasti keskeneräinen. Tyttöjen tulevasta huoneesta puuttuvat niin tapetit kuin lattialaudatkin, ja keittiötä ja portaikkoa erottamaan pitäisi rakentaa väliseinä. Keittiön seiniin John on ajatellut seinäpaneeleita, mutta Lauraa asia hieman mietityttää. ”Kysytään Annan mielipidettä, hänhän siellä eniten tulee viettämään aikaa.” Uskollinen Anna on tosiaan luvannut muuttaa Lauran ja tyttöjen mukana Villa Victoriaan, ja tästä Laura on todella onnellinen, koska Anna olisi voinut halutessaan palata myös Holborne Houseen rakkaan puutarhuri-Alaninsa luokse, mutta päätti pysyä emäntänsä Lauran perheen luona.


John on kutsunut Lauran, tytöt ja Annan viettämään joulua Villa Victoriaan hänen ja Edwardin kanssa. Vaikka talo on vielä keskeneräinen ja jouluvalmistelutkin jäivät kiireessä vähän puolitiehen, on tunnelma talossa lämmin ja rakkaudentäyteinen. Tytöt ovat koristelleet Holborne Housesta tuodun kuusen kauniiksi ja hypistelevät jännityksen vallassa kuusen alla olevia kauniita paketteja, Edward viihdyttää tyttösiä kertomalla tarinoita Amerikan ihmemaasta, Poppy-kissa ja Lucky-koira tutkivat lahjapaketteja ja odottavat herkkupaloja helläsydämiseltä Margaretilta.

Anna kattaa pöydän täyteen ihania herkkuja, ja Laura hymyilee onnellisena Johnin vierellä. ”Tämä on ollut uskomaton vuosi, mitähän kaikkea hyvää tuleva vuosi meille tuokaan?” hän kysyy Johnilta ja saa vastaukseksi lujan rutistuksen ja kiihkeän suudelman.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille 
Pieni talo unelmissa -blogin lukijoille!

Tunnelmaan sopivaa englantilaista joulumusiikkia ja kauniita jouluisia kuvia:
God Rest Ye Merry Gentlemen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti